28 Mart Perşembe , 2024

Yarıyıl Tatili Trafik Tedbirleri Alındı

Haber: Murat KELEŞ

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Yarıyıl Tatilinin başlaması nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan Yarıyıl Tatili Trafik Tedbirleri hakkında yazılı bir basın açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada; “2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Yarıyıl Tatilinin başlaması nedeniyle şehirlerarası ve şehir içi yollarda araç ve yaya trafiğinin diğer günlere oranla yoğunlaşacağı değerlendirildiğinden Genel Müdürlüğümüzce yerleşim yerlerinde, otobüs terminallerinde ve şehirlerarası karayollarında ek trafik tedbirleri planlanmış ve bu yönde ekip ve personel sayısı artırılmıştır. Alınan bu tedbirlerin yanında, vatandaşlarımızın gidecekleri yere güvenli ulaşabilmeleri ve mağdur olmamaları trafik kurallarına uymalarıyla mümkün olacaktır.

Bu bağlamda sürücülerimize, Yola çıkmadan önce kış koşullarına uygun lastiklerini ve araçlarını kontrol etmeleri, Uykusuz/yorgun olarak trafiğe çıkmamaları, Seyahat planlaması yapmaları ve belirli periyotlarla mola vermeleri, Yasal hız limitleri ile yol ve hava şartlarının gerektirdiği hızlarda araç kullanmaları ve öndeki araçları yakından takip etmemeleri, Seyahatleri süresince emniyet kemerlerini takmaları ve araçta bulunanların takmalarını sağlamaları, Kış turizminin olduğu bölgelere yapılacak seyahatlerde yol ve hava koşulları nedeniyle daha dikkatli olmaları, hususlarını bir kez daha hatırlatır, öğrencilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımızın iyi bir yarıyıl tatili geçirmesini dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …