28 Mart Perşembe , 2024

Yeşilay’ı Erzincan’da Daha İyi Bir Yere Getireceğiz

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şubesi, ulusal ve yerel basın yayın medya temsilcileri ile buluştu.

Gerçekleşen programda Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Faruk Kocatürk, son iki yılın değerlendirmesini yaptı.
Kocatürk açıklamasında: “Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şubesi olarak ilimizde faaliyet gösteren Ulusal ve yerel basın yayın ve medya temsilcileri ile kahvaltı programında bir araya geldik. Şubemizin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler verilirken gerçekleştirilmesi düşünülen projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İlimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmaların halkımıza duyurulması noktasında basın ile birlikte neler yapılabileceğini görüştük. Davetimizi geri çevirmeyerek bizlere eşlik eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Bağımlılığın Her Türlüsüne Savaş Açtık

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şube Başkanlığı görevini üstlendiğim günden bugüne çok başarılı işlere imza attık. YEDAM Merkezimizi hizmete soktuk. Bağımlılığın her türlüsüne savaş açtık. YEDAM Merkezimiz aracılığıyla bizden destek alanların tedavisinde %80 başarı sağladığımızı söyleyebiliriz. Sadece merkezimizde hasta ve başvuru beklemiyoruz. Bu bağlamda mahalle mahalle, ev ev bağımlılıkla mücadele için kapıları çalıyoruz.

4 Tane Projemiz Var

Yaptığımız bazı projelerimiz var, Gençlik Spor Bakanlığının ve Erzincan yerel projeleridir. 4 tane projemiz var, Teknoloji Bağımlılığı hakkındaki proje ile ilgili bilgiler verdik.

500 Aileye Seminer Verdik

Biz iki yıldır Erzincan Merkezde ve İlçelerde bağımlılık hakkında seminerler vermeye başladık. Pandemi sürecinde Zoom üzerinden en az 500 aileye teknoloji bağımlılığı ve diğer bağımlılıklar hakkında seminerle vererek bilgilendirme toplantıları düzenledik. Okullarda çalışmalar yaptık, Yeşilay Sınıfları açıldı hem merkezde hem ilçelerde. Yakında Yeşilay Parkımız açılıyor, Yeşilay Sokak yapılacak çok yakında ve Sosyal faaliyetleri arttırarak Yeşilay’ı Erzincan’da daha iyi bir yere getireceğiz.

Gençlerimize De Sahip Çıkacağız

Yapmış olduğumuz çalışmalarda hedef kitle aileler daha sonra gençler çünkü Ailelerimizi bilinçlendireceğiz ki gençlerimizi yönlendirsinler. Gençlerimize de sahip çıkacağız onlar bizim geleceğimiz” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …