Yıldırım, Aksakallar Konseyi Olarak Üniversitenin Çalışmalarını Yakından Takip Edeceğiz

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kazakistan’ın Türkistan kentinde Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolünü imzaladı.

Ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Yıldırım, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ile TUSAŞ arasında staj yapabilmesi için işbirliği protokolünü imzaladık. Hayırlı olsun’ dedi. Açıklamanın devamında Yıldırım: ‘Bugün tarihi İpek Yolu’nun kalbinde bulunan, Türk Dünyasının manevi başkenti ilan edilen Türkistan’da Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi’nin başkanı olarak sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum.

Şüphesiz ki Hoca Ahmet Yesevi’nin öğretisiyle yoğrulmuş, onun kabrinin bulunduğu ve Türk Dünyasının Aksakalı El-başı Nursultan Nazarbayev’in vizyoner bakış açısıyla harmanlanmış Türkistan, manevi başkent unvanını ziyadesiyle hak ediyor.Türkistan’ın sosyo-kültürel açıdan kalkınmasında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinin rolü büyük.Türkiye-Kazakistan ilişkilerinde, çatısı altında bulunduğumuz bu değerli ortak üniversitemizin müstesna bir yeri bulunuyor.Üniversitemiz, Türk coğrafyasının dört bir yanından gelen 10 bin den fazla öğrenciye nitelikli bir eğitim-öğretim hizmeti sunmaktadır. Kuruluşundan bugüne Türkiye’den birçok akademik personel üniversite bünyesinde görev almış ve kurumun büyümesine önemli katkıda bulunmuştur.Şimdiye kadar yapılanları yürekten takdir ediyorum. Üniversitemizin potansiyelinin çok daha büyük olduğuna inanıyorum. Aksakallar Konseyi olarak üniversitemizin çalışmalarını yakından takip edeceğiz ve elimizden gelen tüm katkıları yapacağız.İnovasyon ve girişimcilik pusulamız olmalıdır. Üniversitemizi bu yönde daha donanımlı hale getirmeli ve üretim ekonomisinden ulaştırmaya, mühendislikten şehirciliğe her alanda projeler üretmeliyiz. Türk Dünyası 2040 Vizyonu bu anlamda yol gösterici çok önemli öğeler içeriyor.İlim ve irfan ile bütünlemiş bu topraklarda ve Hoca Ahmet Yesevi’ye atfolunmuş üniversitemizden Fahri Profösörlük unvanı almanın manevi değeri eşsiz. Üniversitemizin değerli yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum’ diye konuştu.

 

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …