Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı” ile 2017 yılında belirlenen Erzincan’ın da içlerinde bulunduğu 16 ilde (Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tokat) her bir il için 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmeye başlandı.
Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.
Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından daha önce kamuoyuna duyurulan programa yoğun bir başvuru yaşandı. Müdürlük tarafından şartları uyan bayanlardan 75 kişi eğitim programına dahil edildi. Eğitim programından 25’er kişiden oluşan 3 ayrı grup faydalanacak. Erzincan Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç.Dr. Murat Çankaya tarafından verilen eğitim programının ilk ayağı Üzümlü ilçesinde başladı.
Erzincan genelinde tarımla uğraşan 75 kadın çiftçi “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programına” katılım sağlayacak. Program kapsamında İŞKUR aracılığıyla 32 saatlik girişimcilik eğitimi verilecek. Eğitimi tamamlayan 75 genç kadının her biri bir tarımsal proje hazırlayıp yarışmaya tabii olacak. Hazırlanan projeler İl bazında oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek birinci olan proje Türkiye finali değerlendirmesi için Tarım Bakanlığına gönderilecek.
Uygulamaya konulan programın amacı; Tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin- verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncelik eden ve rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulanması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artması açısından önemli bir proje olan “Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı” kapsamında genç kadınların girişimcilik ruhu açığa çıkartarak özgün projelerle katılımcı bir ruh sergilemeleri sağlamak. Böylece hali hazırda tarımsal üretimin arka plan kahramanı olan kadınların bu projelerle artık sahnenin önünde yer almaları sağlanacak.
Projenin ikinci ve üçüncü eğitim ayakları ise Erzincan Merkez ilçede gerçekleştirilecek. Kursiyerlerin eğitim sonrası sunacakları 75 adet proje ise Nisan ayı sonunda düzenlenecek programla kamuoyuna tanıtılacak.
Diğer Haber
Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı
Haber: Muhammed Enes Sevilir Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Otlukbeli İlçesi Mahalle ve köy …