13 Mayıs Pazartesi , 2024

U18 ve Büyükler Alp Disiplini Yarışları Yapıldı

Ergan Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi ev sahipliğinde Türkiye Kayak Federasyonu Erzincan İl Temsilciliği tarafından U18 ve Büyükler Alp Disiplini yarışmaları yapıldı.

Yarışmalarda 3 sporcu kapılardan geçerken düştü. Düşen yarışmacıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Erzincan’da düzenlenen yarışmalara 15 ilden yaklaşık 150 sporcu katıldı. Yarışmacılar kapıları geçerek bitiş noktasına en kısa sürede gelmek için birbirleri ile yarıştı. Yarışmalarda küçük kazalar da meydana geldi. Yarışmacılardan Kübra Cengiz son kapıyı geçerken kapıya takılarak düşüp büyük bir tehlike atlattı. Sporcuya ilk müdahale olay yerinde bulunan UMKE personeli tarafından yapıldı. Sporcu daha sonra paletli araç ile taşınarak ambulansa götürüldü. Edinilen bilgiye göre düşen yarışmacı Kübra Cengiz’de yumuşak doku zedelenmesi meydana geldiği öğrenildi.

Sporcular: “17 yaşındayım. Erzincanlıyım. Pist çok güzeldi. Kayabildiğimin en iyisini yaptım. İnşallah iyi bir sonuç çıkar. Diğer bütün sporculara başarılar” , “Bitlis’ten katılıyorum. Pist çok güzel. İstediğim dereceyi de yaptım galiba. Allah’ın izni ile bir üst lige çıkmayı düşünüyorum” dediler.

Yarışlar hakkında bilgi veren Kayak Federasyonu Erzincan Temsilcisi Bülent Demirel: “Bugün Erzincan’da Alp Disiplini U18 ve Büyükler yarışını düzenliyoruz. Yaklaşık 15 ilden 150 civarında sporcumuz ve idarecimiz şuan da Erzincan’da. Burada ki yarışın adı Türkiye Elemesi. Bu yarıştan sonra burada yapılan yarışlarda dereceye giren sporcularımız önce Türkiye ligine gidecek. Ondan sonra da uluslararası yarışmalara katılabilecek. Türkiye Kayak Federasyonuna teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Diğer Haber

Masal Atölyesi’nde Öğrencilere Masal Etkinliği Düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi  Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap …