EBYÜ’de Uluslararası Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Erzincan İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi işbirliğinde Uluslararası Öğrenci Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Erzincan’da bulunan uluslararası öğrencilere EBYÜ ve Erzincan İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilmekte olan hizmetler kurum yetkilileri tarafından aktarıldı.

Programın açılış konuşmasında Erzincan İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özok, “Anadolu’da bir dünya üniversitesi sloganıyla yola çıkan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi son yıllarda yapmış olduğu atılımlarla Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer almaya başladığını belirterek, bu sebeple hem ülke içerisinden başka şehirlerden hem de dünyanın birçok ülkesinden, şehrinden uluslararası öğrencilerimiz üniversitemizi tercih ettiğini söyledi. Bununla beraber Ülkemizde son dönemde de üniversitelerde, araştırma merkezlerinde akademisyen sayısında da büyük bir artış yaşandığını dile getiren Özok, Erzincan Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü olarak ilimizi, üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrencilere hizmet anlamında büyük kolaylıklar sağladıklarının altını çizdi. Dünyanın birçok ülkesinden ülkemize ve şehrimize gelen öğrencilerimizi ülkeler arasında birlikteliği güçlendirecek birer gönül elçi si olarak gördüğünü belirten Özok; “sizlerin ülkeler arasında güzel dostluklar ve kuvvetli bağlar oluşturacağınıza inanıyoruz. Aynı zamanda hem ülkemize hem ülkenize bu vasıtayla güzel hizmetler götüreceğinizi ümit ediyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Dinçer öğrencilerin üniversitede ve sosyal hayatta uyum süreci  konusunda bilgi verdi.

Diğer Haber

Halk Otobüsü Şoförlerine Genel Trafik Eğitimi Verildi

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Hizmetleri Birimine bağlı S.S.23 Nolu Erzincan Kent içi Ulaşım Motorlu …