16 Mayıs Perşembe , 2024

Okullarda Koronavirüs Tedbirleri Denetlendi

Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ve Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan kararlar kapsamında uygulanması gereken tedbirleri okulları ziyaret ederek yerinde incelediler.

Covid-19dan korunmaya yönelik tedbirlerin ve kuralların uygulanma oranını artırmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarda öğretmen ve öğrencilere bilgilendirme yapıldı. Bu kapsamda İnönü İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulunda İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Erkan Hirik ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Gülşah Taş tarafından öğretmen ve öğrenciler bilgilendirildi. Elleri yıkamak, maske takmak, sosyal mesafeyi korumak, ellerle ağız, burun ve gözlere dokunmamak gibi konular hakkında öğretmenlere ve öğrencilere bilgi verildi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yüz yüze eğitimlerin başlaması hasabiyle koronavirüs tedbirlerine ek kararlar aldı.  Alınana kararlara ilişkin yapılan yazılı açıklamada; “ İlimiz genelinde belirlenen sınıflar seviyelerinde yüz yüze eğitim başlamış olup, salgınla mücadele kapsamında aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Öğrenciler, görevli tüm personeller, veliler ve ziyaretçilerin günlük olarak HES kodu sorgulamalarının yapılarak okul ve pansiyonlara alınmalarına ayrıca okul idareleri ve öğretmenlerimizce sınıflarda toplu HES kodu uygulamasının günlük takibinin sağlanmasına ve vaka tespit edilmesi halinde gerekli bildirimlerin yapılmasına, Semptom ve ateş ölçümlerinin düzenli olarak yapılarak kayıt altına alınmasına, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” ile Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun hazırladığı “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nin “Covid-19 Kapsamında Okul Pansiyonlarında Alınması Gereken Önlemler” başlığı altında belirtilen kural ve tedbirlerin uygulanmasına ve gerekli tüm koşulların sağlanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Alınan kararlara istinaden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik ve İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından okullar ziyaret edilerek, alınan önlemler ve yapılan çalışmalar yerinde incelendi.

 

Diğer Haber

Erzincan’da kapya biber üretimi artıyor

Erzincan’da her geçen yıl daha da büyüyen sebzecilik sektörü, gelişmeye devam ediyor. Bölgenin sebze ve …