18 Mayıs Cumartesi , 2024

Nevruz Bayramı Renkli Görüntülere Sahne Oldu

21 Mart Nevruz Bayramı, Erzincan’da il protokolünün katılımıyla çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Erzincan Valiliği tarafından  gerçekleştirilen 21 Mart Nevruz Bayram, Erzincan’da düzenlenen kutlamalar da  renkli görüntülere sahne oldu. ‘Nevruz Milli Birlik ve Kardeşliktir’ sloganı altında gerçekleştirilen etkinlikte, Nevruz ateşi yakıldı, gençler Nevruz ateşinin üzerinde atladı, çekiçler vuruldu.Cumhuriyet Meydanında başlayan şenlikte Erzincan Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi yapıldı.Akabinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde gerçekleştirilen programa geçildi. Burada örs üzerinde protokol mensupları demir dövdü. Törene katılanlar yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramını kutladılar.

Erzincan Valisi Mehmet Makas, düzenlenen programda bir konuşma yaparak : ‘ yeni bir bahar yeni bir başlangıç, yeni bir uyanış. Rabbimizin bize aslında lütfu. Bu bağlamda nevruz bayramınızı kutluyorum. Toprak bizlere bol ve bereketli dönem versin. Kimse aç susuz evine gitmesin. Milletimizin bir ve berberliği olsun. Herkesin gönlünde sevgi ve umut olsun. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar tüm Erzincan’ımızın aziz milletimizin tüm gönül coğrafyamızın ve tüm insanlığın nevruz bayramını kutluyorum’ dedi.

Gerçekleştirilen programa Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkan Vekili Erkan Polat, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, protokol mensupları, vatandaşlar ve  öğrenciler katıldı.

 

Diğer Haber

Erzincan’da “TEDx Ergan” Etkinliği Gerçekleşti

Türkiye’nin önde gelen iş adamları, girişimcileri, bürokratları ve alanında uzman konuşmacıların olduğu ve Erzincan’ın ilk …